Gör din egna dryck till måltiderna

Att köpa rätt måltidsdryck kan för många vara ett litet bekymmer, ofta duger saft, läsk eller vatten mycket bra till den mesta maten. Men när du ska bjuda på fest eller en riktig tillställning blir det genast lite mera att tänka på. Då kan du överraska genom att hitta en bra shop online och tillverka dina egna drycker.

Du kan brygga det du dricker till maten

Givetvis är det alltid välkommet med en fika eller en kaffe efter maten, men det är inte det vi menar här. Till exempel brukar öl vara en populär dryck för grillkvällar eller strandhäng. Det är inte speciellt svårt att brygga eget öl och du kan till och med tillverka alkoholsvag öl, om du vill det.

Tillverka bubblorna på rätt sätt

Det gäller att följa receptet ordentligt, vare sig det är öl, cider eller must som du brygger. Ofta kommer du slås av att bubblorna försvinner och drycken verkar vara avslagen när du ska tappa den på flaska. Det är ingen fara, utan precis som det ska, när drycken jäst klart. Bubblorna kommer i en andra jäsning på flaskan, genom att du tillsätter en liten mängd extra socker i flaskorna.