Roligare och enklare matlagning

Matlagning är i fokus på många sätt, det finns en stor variation av olika matlagningsprogram på tv och media talar om för oss vikten av att äta rätt och att tillaga maten själv så mycket som möjligt för att få i oss mer vitaminer och mineraler.

Det finns många olika inspirerande recept att hitta på nätet, kanske följer man en blogg eller får veckorecept ur olika tidskrifter. Matlagning är som roligast när man kan samlas tillsammans i köket hela familjen och hjälpas åt samtidigt som den ska vara enkel. Med ordet enkel menar vi särskilt när det gäller de redskap vi använder. Viktigaste verktyget i köket är nog kniven, det gäller att ha rätt kniv och se till så att de är slipade och vassa. Inget är så tidskrävande och irriterande som en slö kniv, särskilt om man ska skära tomater.

Alla har vi våra olika favorittillbehör i köket som förenklar vardagen och vi inte kan vara utan. En bra matberedare, kanske en mixer för att göra smoothies och goda soppor eller en grönsaks strimlare för att dekorera tallriken med nyttiga alternativ som blir roligare för barnen. Både när de ska hjälpa till med matlagningen och när de ska äta dem, de ser faktiskt lite godare ut när de samtidigt är dekorativa.